Bitcoin bereidt zich voor op een nieuwe aanval met 11.100 dollar.

IN BRIEF

  • De Bitcoin-prijs werd afgewezen tegen $11.100 op 16 september.
  • Er is een korte termijn zwakte, maar de vooruitzichten op langere termijn zijn bullish.
  • Het lijkt nu waarschijnlijker dat de prijs een nieuwe bullish impuls is begonnen.

De Bitcoin (BTC) prijs is gedaald sinds het werd afgewezen op $11.100 op 16 september.

Verwacht wordt echter dat de prijs binnenkort zijn trend zal omkeren en opnieuw een hoger niveau zal bereiken.

Bitcoin slijpt omhoog

Op 16 september bereikte de Bitcoin-prijs een hoogte van $11.100 tussen de 0,5-0,618 Fib-niveaus van de gehele neerwaartse beweging.

Interessant is dat BTC de $11,112 die op 25 augustus werd bereikt, niet doorbrak. Als dat zou gebeuren, zou het verscheidene langere termijn bearish golftellingen ongeldig maken die nog steeds mogelijk zijn, zelfs als dat onwaarschijnlijk is.

Bovendien heeft de koers nog niet de dalende weerstandslijn bereikt die wordt gecreëerd door het traceren van de twee meest recente lagere-hoogtes.

De technische indicatoren zijn bullish maar hebben het begin van een nieuwe opwaartse trend nog niet bevestigd. De bevestiging zou waarschijnlijk komen in de vorm van een MACD-kruis in positief gebied, de RSI die zich boven de 50-lijn beweegt, en/of een bullish cross in de Stochastische Oscillator.

Op 14 september begon de Bitcoin Profit-prijs langzaam te stijgen. De stijging zette zich voort gedurende twee dagen toen de prijs een lokaal hoogtepunt van 11.100 dollar bereikte. Gedurende deze tijd is er een aanzienlijke bearish divergentie geweest in zowel de RSI als de MACD, en hun trends moeten nog worden doorbroken.

Er is al een kleine daling opgetreden als gevolg van de divergentie, en de MACD is begonnen met een opwaartse beweging vanuit haar negatieve gebied, wat mogelijk suggereert dat de koers binnenkort weer een opwaartse beweging zal maken.

Correctie of opwaartse beweging?

De meest waarschijnlijke golftelling tot dit punt is er een geweest waarbij de koers nog steeds corrigeert in golf 4 (in het oranje hieronder) van een bearish vijf-golf formatie. Echter, de lengte en vorm van de golf hebben de formatie in twijfel getrokken, wat aangeeft dat het waarschijnlijker is dat de koers nu een bullish impuls is begonnen.

Indien waar, begon BTC een nieuwe opwaartse beweging op 9 september (in het rood hieronder).

De meest nuttige manier om te bepalen of dit een geval is, is het breken van sub-golf 1 hoog (in het rood hieronder) op $10.483. Een koersdaling terug naar dit niveau zou zowel de stijgende steunlijn van golf 0-2 (zwart) breken als de regel van golf 4 ongeldig maken.

Als de koers stuitert in de buurt van $10.500, zou het bijna zeker bevestigen dat BTC hoger gaat.

Tot slot is de Bitcoin-prijs op korte termijn zwakker geworden, wat een daling naar $10.600 zou kunnen veroorzaken. Het ziet er echter naar uit dat BTC een nieuwe impuls is begonnen in plaats van te corrigeren.